Priestor na zamyslenie
„Prežívam situáciu, ktorá mi je nepríjemná, ktorá ma dráždi, sťažuje mi život. V tej situácii samozrejme nie som sama, je tu aj iná osoba, ktorá túto ťaživú situáciu spôsobila. To kvôli nej som teraz nešťastná, zúfalá, nedarí sa mi - pre nervozitu, ktorá ma v tomto mučivom čase neustále obchádza. Vinníka poznám, je ním dotyčná osoba, to pre ňu sa už dlhšie neusmievam a v noci sa ničím myšlienkami o jej správaní.“
|
Čítať celý článok...
|
|
Odmietanie....
Prežívané životné situácie nám nastavujú zrkadlo, zrkadlia nás, odrážajú náš obraz, vidíme sa v nich ako v zrkadle. V prítomnosti malého dieťaťa sme plní krásnych emócií, v prítomnosti nepríjemného človeka naplňujú nás pocity úplne iné. V prvom prípade sa odráža naša radosť, v druhom náš hnev, strach.....
|
Posledná úprava Nedeľa, 09 Október 2016 19:33 |
Čítať celý článok...
|
Kurz varenia s Royom Littlesunom
2.5.2016 v Nitre som absolvovala kurz varenia s Royom Littlesunom. Tohto skromného človeka už zopár rokov obdivujem. Má 82 rokov. Je pritom vitálny, prekypuje zdravím a sám pripravil jedlo pre 40 účastníkov kurzu. Pritom nám ešte zaujímavo rozprával. Chodí po svete a šíri svoje učenie o potrebe čistoty vyžarovania našej krvi, pričom hrá dôležitú úlohu správna strava, jej správne jedenie a správna príprava.
|
Čítať celý článok...
|
Ryžová kúra na očistu tela, podporu imunity, úpravu váhy
Prvý deň prepláchneme a namočíme aspoň 3dcl – 5dcl šálku ryže. Množstvo namočenej ryže závisí od veľkosti porcií na jeden celý deň. Potom každý deň pridáme šálku ryže a tú namočenú prepláchneme. Takto pridávame šálky ryže 10 dní.
Na piaty deň prvú šálku ryže po opláchnutí uvaríme s troškou soli. Jeme 3xdenne posypané Gomasiom. Gomasio zabezpečí pri očiste dostatok minerálov, hlavne zinok. Na ďalší deň uvaríme ďalšiu porciu, ktorá bola namočená a preplachovaná 5 dní a tak postupujeme 10 dní.
|
Čítať celý článok...
|
INŠPIRÁCIE NA ,,ZDRAVŚIE,, OBEDY, VEČERE ( recepty)
Umyté celé zrno ( špalda , ovos, raž , ryža natural , bulgur, krúpy ... ) je ideálne namočiť pred varením na pol hodinu do vody. Celé zrno je pre zdravie človeka cennejšie ako zomleté = múka. ( Každé namočené zrnko- semiačko sa prebúdza k životu a všetky živiny sa zhromažďujú na štart nového života, preto je dobré si ich vopred namáčať i keď to nie je podmienkou, aj oriešky majú po namočení inú výnimočnú chuť ) . Po namočení posolíme a uvaríme v tej istej vode. Väčšinou je pomer vody 1:2. Keď začne vrieť, zoberieme penu, zakryjeme a neodokrývame do uvarenia. Až po uvarení premiešame. Môžeme dať na podusenú cibuľu, cesnak, inú zeleninu podľa vlastnej chuti. Na tanieri dochutiť zdravou japonskou sójovou omáčkou Johsen SHOYU a TAMARI a olejom lis. za studena – olivovým, tekvicovým , konopným, sezamovým...
|
Čítať celý článok...
|
|
|
|
|
Stránka 1 z 8 |