Prihlásiť / Odhlásiť



Kto je prítomný

Máme online 38 hostí 
PDF Tlačiť E-mail

Prednášky Dr. Subotiča z Centra tradičnej čínskej medicíny:

Hlavnou témou   prednášok Dr. Subotiča , ktoré organizovalo naše nitr. centrum, bola ALKALIZÁCIA – Odkyslenie organizmu. Prekyslenie vzniká zlým zložením stravy. V mladosti si to neuvedomujeme a vravíme si, že veď nám nič nie je, my sa nemusíme zdravo stravovať.  Ale vekom telo už nevládze uniesť ťarchu zlého životného štýlu a tak začínajú choroby. Vyhovárame sa, že to vekom. No to všetko má na svedomí len a len strava.

Dr. Subotič nám na svojich prednáškach postupne  vysvetľoval ako sa zlá strava podpisuje pod jednotlivé druhy chorôb.

Neuvedomujeme si, že i za bolesťou kĺbov, za reumu je znovu skrytá zlá strava. Tá je vinná i za premnoženie niektorých  baktérií a vírusov v tele a ona zodpovedá i za plesne a výtoky. Naučil nás, že strava je stavebným materiálom nášho tela. Tak ako dom potrebuje kvalitný materiál, aby bol pevný, aj naše telo potrebuje kvalitnú stravu, aby bolo zdravé a udržalo si zdravie aj v starobe. Osobitne sme sa na prednáškach venovali vysokej škodlivosti bežne používaných potravinárskych olejov. Tie sú síce vyrobené zo zdravých semiačok repky, slnečnice... no sú spracované pri takej vysokej teplote, že sa tam zdravé prvky zakonzervujú a premenia na vysoko škodlivé ľudskému telu. Dozvedeli sme sa, kde všade sa v tele usádzajú, pretože si s nimi nevie poradiť a spracovať ich. Podobné je to i s tak propagovanými umelými margarínmi, ktorým sa už po týchto informáciách vyhýbame.  Dr. Subotič nás oboznámil aj s ľanovou kúrou podľa Dr. Budwigovej,  ktorú využíva na liečenie svojich pacientov.

Vieme tiež, že nielen ústami sa do tela dostáva strava, ale našimi druhými ústami je koža.  Darmo by sme sa dokonale stravovali, ak si na kožu budeme natierať kozmetické prípravky plné rôznej inej chémie, vyrobené zo síce navoňanej, pekne zafarbenej, ale predsa len ropy. A vtedy trpí pečeň a obličky, ktoré majú čo čistiť. Bežná kozmetika  s 2-ročnou a dlhšou záručnou dobou môže mať tisíc prívlastkov, že je prírodná, no čisto prírodnou už len kvôli tej dlhej dobe nemôže byť. A všetko  čo táto kozmetika obsahuje sa vlastne vstrebáva do tela. Vraj na kožu by sme si mali natierať len to, čo aj jeme a je to zdravé.  No zjedli by sme taký make-up, rôzne krémy, telové mlieka ? A čo parfémy ? Aj tie nám škodia. Zakrývame nimi vôňu- smrad svojho  tela.  Telo, ak má zdravú stravu, nesmrdí. Len telo, v ktorom hnije nestrávená strava zmiešaná s chémiou potrebuje parfém a potrebuje ho aj psychika narušená reklamou.  A viete kde sa nachádza najdôležitejší akupunktúrny bod, ktorý ovplyvňuje našu psychiku? No predsa na hlave – v mieste, kde prúdi energia, v oblasti 7 čakry.  A naša psychika, náš tok energie blokuje chémia v šampónoch, farbách na vlasy, lakoch na vlasy, tužidlách a mnohých ďalších vymyslených prípravkoch na vlasy, bez ktorých by sme vraj už nemohli žiť. Ale to tvrdia len reklamy, ktoré nám to natlačili do hlavy. Ja som vyskúšala, že to ide i bez všetkých týchto zbytočností, napriek tomu, že v minulosti som to všetko používala. Na prednáškach sme sa naučili, že každý z nás sa môže vyvarovať zdravotných problémov. Stačí chcieť a na sebe popracovať.  Liečba každej choroby vždy začína úpravou jedálneho lístka, pretože pôvodcom choroby je nevhodná strava.  Priemyselne spracované potraviny obsahujú konzervačné a iné chemické látky (E ...) len v minimálnom  a normou schválenom  množstve. No keď tieto minimálne povolené množstvá potravín, ktoré denne zjeme sčítame, dostaneme vysoké číslo!  Na jednej z  prednášok sme boli oboznámení s veľmi podrobným postupom na úpravu mäsa, aby sa z neho odbúrali všetky škodlivé látky, ktoré mäso obsahuje. To najškodlivejšie v ňom je to, čo vôbec nevidíme - antibiotiká a iné chemické doplnky stravy. A stres spôsobený čakaním na smrť v rade. Ten v tom mäse tiež nevidíme, ale tam je. Je to energia, ktorá je základom všetkého. Tým, že sme ju zjedli, bude aj v nás.

Prednášky  Dr. Subotiča sa konajú v Nitre pravidelne už rok.  Za ten rok sme získali veľa informácií,  prečo máme dbať na zloženie nášho jedálneho lístka. Vedeli sme aj pred tým, čo máme jesť a čo nám škodí, ale často sme to nedodržiavali.  No až keď sme pochopili príčiny, začali sme k svojmu zdraviu pristupovať zodpovedne. Viac na: http://www.centrumctm.sk/

Posledná úprava Štvrtok, 10 November 2011 14:34
 

Z našej fotogalérie


Koncert J.Majercika v Nitre-11
cviceniejogy a opekacka-3
Strazskevrchy-2
joganazobori-3